i-Skills

i-Skills, Fostering Innovation Skills as Key Competences for improving Employability of PhDs in SMEs eli suomeksi innovointitaitoja tukevien avainkompetenssien edistäminen ja tutkijoiden työllistymisen tukeminen pk-yrityksissä,on EU:n elinikäisen oppimisen projekti. Alaohjelmana onKA3 eli Tieto- ja viestintätekniikka ja sen avulla tehtävien oppimisratkaisujen kehittäminen.

iSkills projektissa kehitetään tohtoriopiskelijoiden, tohtoreiden ja tutkijoiden innovointitaitoja, niiden käyttöä, siirtoa ja johtamista pk-yrityksissä. Tämä tapahtuu kehittämällä virtuaalinen ja pelillinen arviointimenetelmä, jota voi käyttää virallisessa, epävirallisessa ja arkioppimisessa.

Työkalun tarkoitus on edistää tohtoriopiskelijoiden, tohtoreiden ja tutkijoiden työllistyvyyttä pk-yrityksissä. Samalla projektissa opastetaan yliopistojen henkilöstöä ja pk-yritysten henkilöstöosastoa tukemaan prosessia ja madaltamaan tutkimusmaailman ja pk-yritysten välistä kuilua.

Kohderyhmät

  1. Tohtoriopiskelijat ja tutkijat: käyttäjäystävällinen virtuaalinen arviointimenetelmä osallistavan pelin muodossa mahdollistaa innovointitaitojen kehittämisen opintojen yhteydessä, töissä tai kotona.
  2. Yliopistoprofessorit ja –opettajat: uudenlainen koulutustyökalu innovaatiotoiminnan taitojen kehittämiseen käytettäväksi opetuksessa sekä töissä, ja i-Skills opas auttamaan i-Skills menetelmän soveltamisessa.
  3. Yliopistojen ja pk-yritysten johto sekä päättäjät: uusi työkalu edistämään tutkijoiden innovointitaitoja.

Yleistä projektista

Projektin koordinaattorina toimii Fundación General Universidad de Granada Empresa. Työryhmä koostuu korkeakoulusta, yliopistosäätiöstä, sekä neljästä yrityksestä, joiden toimialoina on konsultointi, koulutus ja tutkimus, sekä eurooppalainen uusien teknologioiden koulutus-, innovaatio-, ja kehitysverkosto. Projektin alkoi 1.1.2014 ja se päättyy 30.6.2016.

Projektinumero: 543128-LLP-1-2013-1-ES-KA3-KA3MP.

Partnerit

Koordinaattori:

Fundación General Universidad de Granada Empresa (Granadan yliopisto, Espanja).

Partnerit:

  • Vaasan ammattikorkeakoulu (Suomi).
  • NTL New Technologies and Learning in Europe e.V (Saksa)
  • Advancis Business Services, Lda. (Portugali)
  • Militos Emerging Technologies & Services (Kreikka)
  • Christos Anthis & SIA O.E – Crystal Clear Soft (Kreikka)

Projektin englanninkieliset internet-sivut: www.i-skills.eu

i-Skills Facebook:issa:  https://www.facebook.com/iskillseurope

i-Skills LinkedIn:issä:  https://twitter.com/iskillseurope

Projektin uutiskirjeet ja julkaisut: http://www.i-skills.eu/links/