IMPACT-muutoskampanja tulevaisuuden tekijöille

Meri Lammi
|
16.10.2023

Vaasan ammattikorkeakoulun Muotoilukeskus MUOVA on innovatiivinen kehittämisen kumppani ja muotoilun edellä tekijä. Juhlistamme 35 vuoden muotoilutaipalettamme suuntaamalla katseen tulevaisuuteen eli nuoriin. Tulevaisuuden kestävä yhteiskunta tarvitsee sekä teknologisia ratkaisuja että inhimillistä otetta.  Tulevaisuuden muutokset vaikuttavat erityisesti nuoriin, kuitenkin heidän roolinsa tulevaisuutta koskettavissa keskusteluissa jää ajoittain vähäiseksi. Yhdessä voimme vastata nuorten esittämiin haasteisiin ja toiveisiin luoden pito- ja vetovoimaista Vaasan seutua. 

IMPACT-muutoskampanja tulevaisuuden tekijöille ei kerää rahaa, vaan tekoja. Teot voivat olla pieniä tai suuria, askelia kohti parempaa tulevaisuutta. Kukaan ei rakenna tulevaisuutta yksin ja siksi pyydämme muutokseen mukaan kumppaneita. Mikä on sinun lupauksesi? Miten sinun organisaatiosi osallistuu yhteisen tavoitteen rakentamiseen ja saavuttamiseen?  Muotoilukeskus MUOVAn lupaus on: tuoda vaasalaisia nuoria, päättäjiä, asiantuntijoita ja vaikuttajia yhteisen pöydän ääreen. Yhdessä kehittämme Vaasan seutua, jossa nuorten on mielekästä rakentaa pitkäkestoista tulevaisuutta.

Muutoskampanja käyntiin Design buffetilla

Alueemme vireyden ja vetovoiman rakennusaineina ovat osaavat ja innostuneet ihmiset. Nyt onkin aika keskittyä nuoriin aikuisiin ja pohtia yhdessä, miten voimme luoda Vaasan seudusta vieläkin houkuttelevamman paikan elää ja työskennellä. Design Buffet tarjoaa aamupalan, jonka äärellä opiskelijat voivat jakaa toiveitaan seinätauluille ja luoda sysäyksen muutokselle. Kutsumme opettajat jakamaan, mitä he lupaavat tehdä nuorten merkityksellisen elämän eteen. Toiveiden pohjalta kehitämme yhdessä kumppaneiden kanssa ideoita eteenpäin ja teemme toiveista konkretiaa. 

Design Buffet avaa ovet MUOVAn uusiin tiloihin. Tervetuloa tutustumaan muotoilunäyttelyyn ja innovatiivisiin hankkeisiimme. Aamupalabuffet on tarjolla ensimmäisille 100 osallistujalle, mutta ovet ovat avoinna koko aamupäivän ajan. Tule mukaan vaikuttamaan ja ole osa muutosta! 

Muotoilukeskus MUOVA tarjoaa Design Buffetin 16.11.2023 klo 9–12 osoitteessa Wolffintie 36 F 2.

Tapahtuma on kaikille avoin.

Yhteisiä ratkaisuja Design Think Tankissa ja VaasaHackissa

Muotoilun ajatushautomo kokoaa yhteen alueen nuoria vaikuttajia, sidosryhmiä ja asiantuntijoita ratkaisemaan nuorten esille nostamia haasteita ja toiveita Vaasan seudun pitovoiman parantamiseen. Design Think Tank rakentaa yhteistä visiota sekä tekee lupauksia konkreettisista kehittämistoimenpiteistä. Työpajan tulokset julkaistaan medialle ja niistä koostetaan podcast-sarja muotoilun päivänä 2024.  

Tapahtuma on kutsuvierastilaisuus.

”VaasaHack” – Hackathon-tapahtuma tuo yhteen 90 VAMKin opiskelijaa innovoimaan uusia yritysideoita neljän valinnaisen haasteen ympärille.  Tapahtuma järjestetään Wärtsilän Sustainable Technology Hubissa yhteistyössä Vasekin kanssa, joka on Vaasan seudun kuntien omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö.

Tapahtuma on täynnä.

35 vuoden juhlatilaisuus Design Loungessa

Muotoilukeskus Muova on rakentanut innovatiivista ja kestävää tulevaisuutta yritysten ja kumppaneiden kanssa yli 35 vuoden ajan. Juhlistamme yhteistä matkaamme tarjoamalla Design Think tank -kutsuvieraille cocktail-tilaisuuden paikallisen maistelumenun ja juoman kera, elävää musiikkia sekä yhteistaideteoksen. 

Tapahtuma on kutsuvierastilaisuus.

Tutustu IMPACT-tapahtumiin ja Design PSS -projektiin: https://www.muova.fi/projektit/designpss/