Vaasan ammattikorkeakoulun Muotoilukeskus MUOVAn ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymän Sedun NOVA-projekti tarjoaa kohdennettuja koulutussisältöjä ylitarjonta-aloille. Koulutusten tavoitteena on tukea urapolkuja parantamalla työmarkkinakilpailukykyä. Ylitarjonta-aloilla työskentelevien henkilöiden lisäksi kohderyhmänä on myös työvoiman ulkopuolella olevat henkilöt.
Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueilla tekstiili-, vaatetus- ja muotialalla sekä kulttuurialalla (media – /graafinen ala) toimivien tai sinne aikovien työntekijöiden osaamista, lisätä työmarkkinakilpailukykyä nykyisissä tehtävissä ylitarjonta-aloilla, mahdollistaa jatkokouluttaminen aloilla avautuviin uusiin tehtäviin sekä tukea urapolkuja alojen sisällä.
Vaasan ammattikorkeakoulun Muotoilukeskus MUOVAn koulutuksessa tunnistetaan kohdealojen
henkilöstön nykyiset kovat ja pehmeät taidot, joiden avulla yksilö voi toimia kilpailukykyisemmin,
kestävämmin ja innovatiivisemmin. Keskitymme brändi-identiteettiin, asiakaslähtöisyyteen,
digitaalisiin taitoihin ja työkaluihin sekä kannustamme kumppanuuksien luomiseen.
Kurssikokonaisuudesta on mahdollista saada yhteensä kolme opintopistettä. Opiskelija voi
pehmeiden taitojen opintokokonaisuuden (1 op) jälkeen jatkaa opiskelua brändäyksen ja
asiakaslähtöisyyden kokonaisuuteen (1 op), joka on suunnattu erityisesti yksin- tai pienyrittäjille tai
digitaalisiin taitoihin (1 op), joka on suunnattu laajemmalle kohderyhmälle.
Pehmeät taidot 1 ja 2 (1 op)
Asiakaslähtöisyys ja brändäys (1 op)
Digitaalinen osaaminen ja työkalut (1 op)
Ilmoittaudu kursseille Opintopolussa.
Hankkeen kesto: 5.12.2022 – 28.2.2025
Päätoteuttaja: Vaasan Ammattikorkeakoulu
Hankepartneri: Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu
Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden pavelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ ja elinkeinoministeriö.
Kokonaisbudjetti 159.200 €
TP 1. Opettajat ja projektityöntekijät tekevät oppilas/osallistuja rekrytointia kampuksen ulkopuolella. Otetaan yhteyttä työpaikkoihin ja paikkoihin, jossa kohderyhmäläiset tapaavat yhteistyössä yrityskumppanien ja uusien kontaktien kanssa, tunnistetaan yhdessä taitojen puutteita, tarpeita ja tiedotetaan koulutuksesta, tapahtumista.
TP 2. VAMK kehittää koulutusta tunnistamaan nykyiset kovien ja pehmeiden taitojen taitavuuden, toimia olla kilpailukykyisempi, kestävämpi ja innovatiivisempi keskittymällä (brändi)identiteettiin, asiakaslähtöisyyteen ja kumppanuuksien kannustamiseen, sekä digitaitoihin. Työkaluja yhdistetään Sedu-koulutukseen, VAMKin itsenäiseen käyttöön ja vapaasti verkossa hyödynnettäväksi.
TP3. Sedu suunnittelee/toteuttaa tarvekohtaista koulutusta yhteistyössä työelämäkumppaneiden kanssa. Koulutus vaihtelee muutamasta tunnista muutamaan kuukauteen, ja se toteutetaan verkossa ja kasvokkain (työpaikoilla, osittain Sedu-kampuksella) sisältäen ohjausta ja tukea. Sedu käyttää olemassa olevia eKampusta ja Moodlea.
TP4. Kehitetään koulutustapoja/opastusta työpaikan kouluttajien ja oppilaitosten välillä. Siirretään osa koulutuksesta työpaikalle. Käytetään digitalisaatiota koulutuksessa (multimodaalinen, hybridi), verkkokursseissa ja selkeissä kielivaihtoehdoissa.
Projektipäällikkö
elise.raittila@muova.fi
VAMKin Muotoilukeskus Muova © 2021